nieuws

Speciale makelaar moet duurzaam hout slijten bij opdrachtgevers en architecten

bouwbreed

driebergen – FSC Nederland zet speciale makelaars in om de toepassing van duurzaam hout in de bouw te stimuleren. De makelaar gaat vooral opdrachtgevers en architecten bestoken met productadviezen en verwerkingsvoorschriften.

De nieuwe intermediairs worden gelanceerd op de Bouwrai eind deze maand. Tegelijkertijd gaat een nieuwe campagne van start waarin FSC aandacht vraagt haar duurzaam geproduceerde, gecertificeerde hout.

De makelaars worden gefinancierd door de stichting Doen en voor een klein deel door het ministerie van VROM. Gedurende twee jaar zullen zij het land afstruinen en opdrachtgevers, architecten en aannemers bijstaan met adviezen. Daarna wordt hun functioneren geëvalueerd.

Volgens S. Mulder, directeur FSC Nederland, wordt de organisatie regelmatig benaderd door opdrachtgevers en architecten die zich in hun goede intenties gedwarsboomd zien doordat er geen fsc-hout in hun projecten is toegepast, zoals de bedoeling was.

Dat is soms terug te voeren op een veel te strikte omschrijving in het bestek. Daarom zullen de makelaars volgens Mulder vooral bij opdrachtgevers aankloppen om de bestekken slim op te stellen.

Reageer op dit artikel