nieuws

Sneek start bouw 240 woningen in water

bouwbreed

sneek – De gemeente Sneek is begonnen met het bouwrijp maken van uitbreidingsplan De Oudvaart, een woonwijk in het water. Het terrein wordt opgehoogd met 2 meter zand, waardoor het bestaande veenpakket in elkaar wordt gedrukt. In het nieuwe woongebied komen ongeveer 240 woningen te staan. Het project bestaat uit drie fasen. Het eerste gedeelte […]

sneek – De gemeente Sneek is begonnen met het bouwrijp maken van uitbreidingsplan De Oudvaart, een woonwijk in het water. Het terrein wordt opgehoogd met 2 meter zand, waardoor het bestaande veenpakket in elkaar wordt gedrukt. In het nieuwe woongebied komen ongeveer 240 woningen te staan.

Het project bestaat uit drie fasen. Het eerste gedeelte van De Oudvaart wordt in de periode 2004-2006 bebouwd. Het hart van deze fase bestaat uit particuliere woningen. Het gaat hier om vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Daarnaast komt er projectbouw.

De gemeente Sneek is hierover met een projectontwikkelaar/bouwbedrijf in gesprek. Wanneer de andere twee fasen kunnen beginnen en wat voor woningbouw er precies komt, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel