nieuws

Sloop en herbouw verpleeghuis Hengelo

bouwbreed

hengelo – Het bestaande verpleeghuis Trivium in Hengelo wordt gesloopt in 2006 en nieuw opgebouwd. De oplevering wordt in 2008 verwacht.

Volgens de begroting schommelen de bouwkosten de 23 miljoen euro. Het Rijk heeft groen licht gegeven om een nieuwbouwaanvraag voor het verpleeghuis in te dienen.

Behalve het nieuwe verpleeghuis bouwt opdrachtgever Trivium Zorggroep Twente in samenwerking met woningcorporatie Ons Belang 150 zorgappartementen bij het verpleeghuis. Het tehuis biedt straks plaats aan tweehonderd bewoners. Er wordt gestreefd naar eenpersoonskamers in plaats van de huidige meerpersoonskamers. In het drie verdiepingen tellende gebouw komen ook kantoorruimten, fysio-en ergotherapie, een tandarts- en huisartsenpraktijk en een restaurant. De opdrachtgever opteert tevens voor een parkeerkelder.

Een ontwerp moet nog worden gemaakt. Trivium Zorggroep Twente weet nog niet of het project Europees wordt aanbesteed. Volgens een woordvoerder vindt de uitvoering van de bouw in fasen plaats, zodat Europees aanbesteden niet nodig is.

Reageer op dit artikel