nieuws

Schuimrubber Actifoam weert vuur ook bij zware brand

bouwbreed Premium

aalten – Het brandwerende schuimrubber Actifoam van Beele Engineering blijft ook bij zware brandbelasting funtioneren. Dat blijkt uit een proef van de Underwriters Laboratories in het Amerikaanse Northbrook.

Wanneer een brandstop met Actifoam aan de vuurzijde zit, komt aan de zijde die van het vuur is afgewend in het eerste uur van de test geen rook vrij.

De certificering voor drie uur brandwerendheid geldt voor installaties waar de Firsto-brandstop aan de bovenzijde van een vloer of aan beide zijden van een muur is geïnstalleerd. Als het brandstofsysteem aan de onderzijde van een vloer of aan één zijde van een muur wordt geïnstalleerd, bedraagt de gecertificeerde brandwerendheid twee uur. Firsto-brandstops weerstaan ook mechanische belastingen. De metalen stops zijn modulair opgebouwd en worden tegen de wand of op de vloer gemonteerd.

De metalen omkasting bestaat uit een huis, bevestigingsbeugels en een deksel dat tegen de wand of op de vloer komt. Tussen de omkasting en de wand/vloer zit een brandwerende pakking. In de omkasting worden rondom tegen de wanden en onder het deksel inlegdelen uit Actifoam gemonteerd. De ruimte rond de kabelgoot en tussen de kabels wordt opgevuld met inlegdelen en separatieprofielen uit Actifoam.

Reageer op dit artikel