nieuws

Rotterdam knapt parkeergarages op

bouwbreed

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam gaat veertig gemeentelijke parkeergarages renoveren. Door de ingrepen moeten de veiligheid en gebouwconstructies in alle garages op een even hoog niveau komen. De gemeente Rotterdam heeft voor de renovaties 16,8 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld is afkomstig uit de parkeeropbrengsten. Aspecten die worden verbeterd zijn onder meer verlichting, vloeren, voorzieningen […]

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam gaat veertig gemeentelijke parkeergarages renoveren. Door de ingrepen moeten de veiligheid en gebouwconstructies in alle garages op een even hoog niveau komen. De gemeente Rotterdam heeft voor de renovaties 16,8 miljoen euro uitgetrokken. Dat geld is afkomstig uit de parkeeropbrengsten.

Aspecten die worden verbeterd zijn onder meer verlichting, vloeren, voorzieningen tegen inbraak, bewegwijzering en constructies in het gebouw. Garage Sint Jacob, nabij de Sint-Laurenskerk, gaat donderdag als eerste van start. Tot eind september ondergaat deze garage met 550 parkeerplaatsen diverse bouwkundige ingrepen. De ingangen worden verplaatst ter verbetering van de routing van het autoverkeer in de garage en er wordt een nieuwe portiersloge gebouwd direct naast de hoofdingang. Een nieuw parkeermanagementsysteem moet zorgen voor snellere doorstroming. De garage wordt verder geschilderd en uitgerust met een motorenstalling en openbare toiletten.

Alleen de garage onder het Schouwburgplein is groter dan garage Sint Jacob. Deze wordt in 2005 gerenoveerd. Alle onderdelen worden openbaar aanbesteed. Soms per locatie, soms voor alle locaties tegelijk.

Reageer op dit artikel