nieuws

Rijkswaterstaat molt dassenburcht

bouwbreed

beek-ubbergen – “Rijkswaterstaat handelt in strijd met de wet bij de aanleg van de A50. Door de werkzaamheden is een Dassenburcht grotendeels vernield en worden de dassen ernstig verstoord.” Dat stelt de vereniging Das en Boom. De organisatie die opkomt voor de belangen van in het wild levende dieren verwijt het ministerie van Landbouw Natuurbeheer […]

beek-ubbergen – “Rijkswaterstaat handelt in strijd met de wet bij de aanleg van de A50. Door de werkzaamheden is een Dassenburcht grotendeels vernield en worden de dassen ernstig verstoord.” Dat stelt de vereniging Das en Boom. De organisatie die opkomt voor de belangen van in het wild levende dieren verwijt het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Voedselkwaliteit laksheid. Volgens de stichting heeft LNV een ontheffing verleent aan Rijkswaterstaat om het werk te kunnen uitvoeren, maar houdt Rijkswaterstaat zich niet aan de eisen.

Inmiddels heeft Das en Boom minister Veerman benadert met het dwingende verzoek de werkzaamheden stil te laten leggen totdat de dassen zijn verhuisd. Zo niet dan stapt Das en Boom naar de rechter omdat de Flora- en faunawet wordt overtreden. Volgens Rijkswaterstaat is er geen sprake van vernieling van de dassenburcht. “Wat ons betreft is de burcht nog steeds intact. Twee gangen zijn nog belopen.” Het ministerie van Landbouw heeft toestemming gegeven de dassen te verhuizen en de burcht af te graven ten behoeve van het archeologisch onderzoek.

Reageer op dit artikel