nieuws

Reddingspogingen komen te laat voor Polynorm Bruynzeel

bouwbreed

bunschoten – Deuren- en kozijnenfabrikant Polynorm Bruynzeel is over de kop. De rechtbank in Utrecht heeft het bedrijf uit Bunschoten gisteren failliet verklaard. Dat bevestigt curator A. van den End.

Volgens Van den End werken de ruim 150 werknemers van het bedrijf voorlopig door om de laatste orders af te maken. De curator zegt verder nog geen inhoudelijke mededelingen te kunnen doen over de omstandigheden waaronder Polynorm Bruynzeel failliet is geraakt.

Volgens bestuurder J. de Weerdt van de CNV Bedrijvenbond hebben de banken de kredietkraan dichtgedraaid. “Wij zagen al langere tijd dat het duidelijk niet goed ging en waren sinds kort ook in overleg met de directie over een reorganisatie om het bedrijf gezond te maken, maar blijkbaar te laat”, aldus De Weerdt.

Volgens hem lijken er gezien de omzet van de onderneming tenminste vijftig werknemers te veel in dienst. De CNV-bond wil overleg met de curator over een mogelijke doorstart.

Deuren- en kozijenproducent Doorwin deed het verliesgevende Polynorm Bruynzeel vorig jaar nog van de hand.

Reageer op dit artikel