nieuws

Protectosil CIT beschermt betonwapening langdurig

bouwbreed

oosterhout – Protectosil CIT is de eerste corrosieremmer die niet wordt uitgespoeld en zo langdurig gewapend beton beschermt.

Dat zegt Degussa Construction Chemicals Nederland over diens nieuwe corrosieremmer. Die beschermt bestaande en nieuwe betonnen constructies. Protectosil wordt met lage druk op beton gespoten. Er hoeft dus geen beton weggehaald, geen staal gereinigd en geen reparatiemateriaal gebruikt. De leverancier biedt de corrosieremmer als gebruiksklare vloeistof uit één component. Het hecht aan staal, cementpasta en andere siliciumhoudende materialen. Die hechting voorkomt uitspoeling. Een potentiaalmeting toont de reductie van de corrosie. Degussa Construction Chemicals beveelt het middel aan voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid of een zeer agressief milieu zoals dat ontstaat bij belasting met dooizouten of rijdend verkeer. De corrosieremmer laat damp door en verandert geen kleuren of structuren.

Reageer op dit artikel