nieuws

Prijsafspraken op Vinex-locatie

bouwbreed

den haag – Bij de bouw van Vinex-locaties hebben aannemers die kabels, leidingen en riolen aanleggen prijsafspraken gemaakt. Dat blijkt uit de schaduwboekhouding van Baas Installatietechniek uit Waddinxveen dat onderdeel uitmaakt van TBI. Een deel van de boekhouding van Baas is in handen van NRC Handelsblad. Uit de stukken zou volgens de krant blijken dat […]

den haag – Bij de bouw van Vinex-locaties hebben aannemers die kabels, leidingen en riolen aanleggen prijsafspraken gemaakt. Dat blijkt uit de schaduwboekhouding van Baas Installatietechniek uit Waddinxveen dat onderdeel uitmaakt van TBI. Een deel van de boekhouding van Baas is in handen van NRC Handelsblad. Uit de stukken zou volgens de krant blijken dat de aannemers per toerbeurt een wijk voor hun rekening namen. De afspraken hebben betrekking op de Vinex-locaties Ypenburg (Den Haag), Oosterheem (Zoetermeer), Boterdorp (Rotterdam) en het bij Amsterdam gelegen IJburg.

Bestuursvoorzitter G. Woudenberg van TBI geeft volgens NRC Handelsblad toe dat dochterondernemingen van het concern illegale prijsafspraken hebben gemaakt. TBI zou de NMa meewerking verlenen bij het onderzoek naar de verboden praktijken die tussen 1996 en 2001 plaatsvonden. De parlementaire enquête die onder leiding van M. Vos de bouwfraude onderzocht, heeft wel altijd het vermoeden gehad dat er bij de Vinex-locaties prijsafspraken zijn gemaakt. Bewijs is door de commissie Vos echter nooit gevonden.

Reageer op dit artikel