nieuws

Platforms en hoogwerkers in alle soorten en maten

bouwbreed

den haag – Traditiegetrouw exposeren op de Bauma veel bedrijven die zich bezighouden met tijdelijk werken op hoogte, platforms, hoogwerkers, verreikers en wat dies meer zij.

Het Nederlandse Hek bijvoorbeeld, exposeert samen met zusterbedrijven Intervect en Alimak en laat vooral de compacte mastklimmende werkplatforms (MCWP�s) zien. Alimak, ook producent van machinistenliften voor torenkranen, is er met de serie compleet nieuwe bouwliften van het type Scando.

Een van de grootste zelfrijdende platforms is de Ultraboom 1250AJP van fabrikant JLG. Dit gevaarte reikt tot ruim 38 meter. De Canadese fabrikant Snorkel heeft aangekondigd met een nieuw model schaarlift te komen om opnieuw te proberen de Europese markt te veroveren.

Genie – ook al een bedrijf van Terex – toont de nieuwste aanhanger, de TZ50 met een werkhoogte van bijna 17 meter en een hefcapaciteit van ruim 220 kilo. De nieuwe verreiker van Genie, de GTH3007, is de beoogde opvolger van de bekende Gladiator. De machine heft drie ton tot een maximale hoogte van zeven meter. Upright is van plan te komen met een nieuw model uit de TL-serie, de TL50 met een werkhoogte van ruim zeventien meter en twee nieuwe modellen uit de reeks telescopische hefplatforms met werkhoogten van 12 en 14 meter.

De Finse fabrikant Dino Lift lanceert een nieuwe zelfrijdende ruwterreinmachine, die tot 24 meter reikt. Dat is de langverwachte 240RXT. Volgens Dino Lift zal er op de Bauma nog en verrassing worden gepresenteerd: een nieuw platform in de vorm van een aanhanger.

Steeds populairder worden de werkplatforms die op een truck zijn gemonteerd, zoals de Nederlandse Custers, die overigens niet op de Bauma te zien zijn. Wel is er de grote Bronto Skylift, een machine met een hefhoogte van liefst 61 meter. Fassi Socage toont een nieuwe telescoopmast van 75 meter, gemonteerd op een vierasser van Scania. Kleinere zijn er ook: de een 18 meter knikgiek van de Italiaanse fabrikant GSR, die op een Nissan Cabstar kan worden gemonteerd. Of de 20-meterversie op een Mercedes Sprinter.

Reageer op dit artikel