nieuws

Piazza Center voldoet niet aan bouwvergunning

bouwbreed Premium

eindhoven – De perikelen rond de bouw van het overdekte winkelcentrum Piazza Center houden de gemeente Eindhoven flink bezig. De problemen met het ministerie van VROM over de minimale afstand tot het spoor zijn nog niet opgelost of er kondigt zich weer een ander akkefietje aan.

Als de uitvoering van de gevel niet snel wordt aangepast, kan de geplande oplevering in april niet doorgaan, waarschuwt de gemeente.

Het stadsbestuur is boos omdat de eisen in de bouwvergunning niet zijn nageleefd. “Op de bovenste twee verdiepingen is gekozen voor een afwijkende grootte van de kozijnen. Het aangezicht is, vooral door het gewijzigde lijnenspel, heel anders geworden dan in de vergunning is vastgelegd”, schetst een gemeentewoordvoerder.

In overleg met de ontwikkelaar, William Properties wordt een oplossing gezocht. De gemeente is volgens de woordvoerder niet van plan de huidige situatie te accepteren.

Dat geldt ook voor de kleur van de gevelelementen die William Properties heeft uitgekozen. De welstandscommissie is niet gecharmeerd van de groene tinten. In de bouwvergunning is bepaald dat over dit soort zaken in overleg met die commissie moet worden besloten.

De gemeentewoordvoerder zegt erop te rekenen dat in de loop van deze maand overeenstemming wordt bereikt. Lukt dit niet, dan zint de gemeente op andere maatregelen. “Je kunt geen pand opleveren dat niet voldoet aan de eisen van de bouwvergunning”, schetst hij de stok achter de deur die moet leiden tot de gewenste inschikkelijkheid.

Reageer op dit artikel