nieuws

Particuliere woning slecht onderhouden

bouwbreed

gouda – Particulieren verwaarlozen hun eigen woning. Dat vinden acht belangenorganisaties waaronder het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB), de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vereniging Eigen Huis (VEH). In het hele land zouden zo�n 460.000 woningen in een snel verslechterende staat verkeren. De kosten voor het achter-stallige onderhoud worden geschat op 10 miljard euro. De […]

gouda – Particulieren verwaarlozen hun eigen woning. Dat vinden acht belangenorganisaties waaronder het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB), de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vereniging Eigen Huis (VEH). In het hele land zouden zo�n 460.000 woningen in een snel verslechterende staat verkeren. De kosten voor het achter-stallige onderhoud worden geschat op 10 miljard euro.

De kwaliteit van de huizen, die voor en vlak na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, zou in schril contrast staat met de sociale huursector waar met behulp van overheidssteun de woningen grondig zijn aangepakt. De samenwerkende organisaties vinden dat het Rijk net als bij eerdere grootschalige renovatieprojecten van bijvoorbeeld rijksmonumenten particuliere eigenaren moet helpen bij het opknappen van hun panden.

De verenigingen laten het onderzoeksinstituut OTB van de Technische Universiteit Delft en NIB Consult de staat van �s lands particuliere woningbezit in kaart brengen. De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting nog voor de zomer van 2004 bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel