nieuws

Opschudding over veiligheid Westerscheldetunnel

bouwbreed

TERNEUZEN – De Westerscheldetunnel is absoluut niet onveilig. Dat zegt directeur T. Buis van de NV Westerscheldetunnel in een reactie op een breed verspreide anonieme brief, waarin de schrijvers stellen dat de veiligheid in het geding is doordat allerlei technische installaties niet goed werken.

De schrijvers presenteren zich als medewerkers van het bedrijf Croon in Roosendaal, dat installatiewerkzaamheden in de tunnel heeft verricht en onderhoud doet. Camera�s, omroepinstallaties, lussen in het wegdek en verkeersservers zouden volgens hen nog niet in orde zijn. Ook beweren de schrijvers dat de arbeidsomstandigheden tijdens hun werk in de tunnel ontoelaatbaar zouden zijn.

“Een aantal zaken is op zich juist, maar het gaat om storingen die deels al weer verholpen zijn”, zegt Buis. Aan een oplossing voor andere mankementen wordt nog gewerkt. Buis bestrijdt dat de storingen zo ernstig zijn dat ze de veiligheid beïnvloeden. De tunneldirectie en Croon proberen de anonieme schrijvers op te sporen.

De burgemeesters van Terneuzen en Borsele hebben de directie van de Westerscheldetunnel afgelopen week gevraagd om opheldering naar aanleiding van de klachten in de brief. Begin volgende week overleggen de burgemeesters met de brandweercommandanten.

Reageer op dit artikel