nieuws

Monumentaal pand niet minder waard

bouwbreed Premium

arnhem – Een woning met het stempel “monument” is niet minder waard dan een huis zonder deze status. Wel blijkt dat eigenaren van gemeentelijke monumenten moeilijker subsidies kunnen krijgen dan eigenaren van een rijksmonument. Die verschillen moeten worden verkleind. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Arnhem onder 152 monumenteneigenaren en […]

arnhem – Een woning met het stempel “monument” is niet minder waard dan een huis zonder deze status. Wel blijkt dat eigenaren van gemeentelijke monumenten moeilijker subsidies kunnen krijgen dan eigenaren van een rijksmonument. Die verschillen moeten worden verkleind.

Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Arnhem onder 152 monumenteneigenaren en 52 makelaars in de stad werd gehouden. De gemeente werkte hierbij samen met de Stichting Nationaal Restauratiefonds, bouwtechnisch adviesbureau Croes, Engelsing Makelaars en vertegenwoordigers van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Reageer op dit artikel