nieuws

Meer dure huizen verkocht in Zuid-Holland

bouwbreed

den haag – In het derde en vierde kwartaal van 2003 is de verkoop van huizen in de prijsklasse vanaf vier ton gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2003. Dat blijkt uit informatie van Frisia Makelaars.

“Het aantal transacties in deze categorie is met 10 à 15 procent gestegen”, aldus C. Kimmel, directeur van Frisia. “Niettemin overtreft het aanbod van woningen in dit segment de vraag. Daardoor zakken de zeer dure huizen enigszins in prijs.”

Frisia en makelaarskantoor Meeùs zijn de initiatiefnemers van het Woningweekend Zuid-Holland dat op 27 en 28 maart wordt gehouden in het Provinciehuis in Den Haag. De manifestatie richt zich op woningzoekenden in Zuid-Holland. Die kunnen in het provinciehuis kennisnemen van het woningaanbod in uiteenlopende prijsklassen. Diverse projectontwikkelaars en vertegenwoordigers van Vinex-locaties zijn aanwezig om hierover informatie te geven.

Uit het woningaanbod dat tijdens de beurs wordt gepresenteerd blijkt het aanbod van dure tot zeer dure woningen zoals villa�s het grootst in de kleine en middelgrote gemeenten. Zo worden in Dordrecht driehonderd halfvrijstaande en vrijstaande woningen aangeboden in Villapark De Hoven, terwijl in Zoetermeer bijna vijftig villa�s te koop staan. In grote gemeenten zoals Den Haag en Rotterdam worden naar verhouding minder luxe huizen aangeboden. Volgens Kimmel is het woningaanbod dat tijdens het WoningWeekend wordt gepresenteerd een goede dwarsdoorsnede van het aanbod in Zuid-Holland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels