nieuws

Makelaars verder met twee certificeringsregelingen

bouwbreed Premium

den haag – Makelaars kunnen vanaf 1 maart kiezen tussen twee certificaten. Naast het bewijs van goed gedrag dat door de VBO in het leven is geroepen komt er ook een beoordeling van VastgoedCert dat is opgezet onder leiding van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De grootste club van vastgoedhandelaren loopt daarmee zijn achterstand in op concurrent VBO, die al eerder een certiciferingsregeling heeft opgezet. Bij VastgoedCert heeft zich ook de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) aangesloten. Twee jaar geleden schafte politiek Den Haag de makelaarstitel af. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen koos de branche daarop voor een certificeringsregeling. Overleg hierover verliep aanvankelijk voorspoedig, maar bij de uitwerking kwam daar de klad in.

Secretaris M. Goofers van VBO trekt de kwaliteit van de certificeringsregeling in twijfel. “Bij ons wordt iedere makelaar getoetst door de Cito Groep waarna certificeerder DNV de papieren verleend.

Kema, die voor NVM de certificering doet, geeft zonder enige vorm van examen of toets de certificering weg”.

NVM is het niet eens met VBO. “VastgoedCert kijkt of de makelaar voldoet aan de gestelde eisen. Is dat niet zo, dan wordt hij ook niet toegelaten tot het register”, reageert algemeen secretaris G. Cremers.

Reageer op dit artikel