nieuws

IsoBouw Systems isoleert grote vlakke daken met klapbaan

bouwbreed Premium

someren – IsoBouw Systems uit Someren breidt het assortiment EPS-isolatie voor vlakke daken uit met de V-KGP-klapbaan. Die is bedoeld voor éénlaagse opbouwsystemen en geschikt voor alle gangbare dakbedekkingssystemen. De V-KGP-klapbaan is opgenomen in het KOMO-attest met productcertificaat CTG-060/5.

De basis van het nieuwe gecertificeerde systeem bestaat uit een cachering van gebitumineerd glasvlies, versterkt met polyesterwol. Op deze cachering kan de toplaag worden gebrand. De cachering heeft een hoge weerstand tegen de windbelasting en is vliegvuurbestendig. De klapbanen hebben een 6 centimeter brede overlap die strak aansluit en geen oneffenheden in de toplaag veroorzaakt. IsoBouw koos voor een lichte bezanding van de cachering voor een snelle droging en een goede hechting met de toplaag.

IsoBouw V-KGP komt in stappen van telkens 10 millimeter in dikten van 40 tot en met 200 millimeter. Het materiaal heeft een oppervlak van 3 vierkante meter en is teruggebracht tot een basisformaat van 1,5 bij 1 meter. De laag polyesterwol geeft de klapbaan zoveel sterkte dat het uitklappen en leggen geen problemen oplevert. Zo kan in de berekening van de leverancier per manuur tot driemaal meer vierkante meters worden gelegd dan met �gewone� platen. Extra onderlagen zijn bij dit systeem overbodig zodat de gebruiker aanmerkelijk spaart op materiaal en arbeid.

Reageer op dit artikel