nieuws

Installateurs gaan zich verdiepen in risicos bioterreur

bouwbreed

arnhem – Aanslagen met anthrax zijn er in Nederland nog niet geweest, wel zijn poederbrieven ontvangen. Voor installateurs roept dat vragen op over de rol van gebouwinstallaties bij een dergelijke bioterreur. Op donderdag 25 maart gaan ze zich daarin verder verdiepen.

De klimaatinstallatie en het gebouw – vriend of vijand bij milieucatastrofes en bioterreur? De titel van de Nibra-Tvvl lezingendag laat niets te raden over. In binnen- en buitenland zijn voorbeelden te zien geweest waarbij personen zich, vanwege chemische en biologische stoffen of door brand, met risicovolle situaties geconfronteerd zagen, zoals aanslagen met anthrax, of de brand in de cacao-opslagplaatsen.

Voor het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) reden om in samenwerking met de afdeling klimaattechniek van de technisch vereniging voor installaties in gebouwen TVVL te kijken welke risico�s er in de gebouwde omgeving zijn.

Tijdens het middagprogramma wordt ingegaan op de positieve of negatieve rol van technische installaties bij milieucatastrofes en bioterreur. Klimaatinstallaties kunnen kwalijke stoffen versneld een gebouw binnenbrengen en daar verspreiden, maar soms ook worden ingezet om bij dergelijke incidenten delen van een gebouw vrij te houden, zoals bij het rookvrij houden van vluchtwegen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van de Nibra in Arnhem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels