nieuws

ING Real Estate laat oog vallen op Rodamco Asia

bouwbreed

amsterdam – ING Real Estate wil Rodamco Asia inlijven. De vastgoedpoot van de bankverzekeraar brengt een bod uit van 18 euro per aandeel op alle aandelen van zijn branchegenoot.

Donderdagmiddag werd de handel in het aandeel Rodamco Asia op de effectenbeurs in Amsterdam al stilgelegd, in afwachting van nadere mededelingen van de vastgoedbelegger. Het vastgoedfonds zoekt al geruime tijd naar een geschikte fusiepartner. Afgelopen najaar mislukten gesprekken over een overname van Rodamco Asia vanwege de hoge koers van de euro. De Rotterdamse beleggingsmaatschappij Rodamco Asia had per 30 november een portefeuille van 779 miljoen euro. De investeringen betreffen zowel kantoren en woningen als winkelcentra en infrastructuur.

Bezettingsgraad

Bezittingen van Rodamco zijn te vinden in landen als China, Indonesië en Maleisië maar ook Zuid-Korea, de Filippijnen en Thailand. De bezettingsgraad van het vastgoed bedraagt gemiddeld 90,7 procent.

Rodamco Asia heeft ruim 23 miljoen aandelen uitstaan aan de beurzen van Amsterdam, Frankrijk en Parijs. ING Real Estate betaalt dus een kleine 418 miljoen euro. De overnameprijs ligt 7,1 procent boven de beurskoers van Rodamco Asia. Het aandeel Rodamco Asia sloot donderdag op 16,80 euro. Ten opzichte van de gemiddelde koers van de afgelopen twaalf maanden bedraagt de overnamepremie 19,8 procent. De koers van Rodamco Asia steeg na het bekend worden van het bod ruim 5 procent naar 17,76 en nadert de overnameprijs.

Zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen van Rodamco Asia steunt het bod van de vastgoedpoot van de bankverzekeraar. Het is volgens hen een aantrekkelijke waardering voor investeerders. Bovendien zien de beide ondernemingen elkaar als natuurlijke partners. Als de aankoop doorgaat, worden zo snel mogelijk stappen genomen om Rodamco Asia van de beurs te halen.

Het fonds heeft noteringen in Amsterdam, Frankfurt en Parijs. De vastgoedportefeuille wacht een herstructurering bij het welslagen van de overname.

Reageer op dit artikel