nieuws

Imtech niet in het vizier van NMa

bouwbreed Premium

Tegen Imtech loopt geen onderzoek van de mededingingsautoriteit NMa. De kartelwaakhond stortte zich na de parlementaire enquête bouwnijverheid ook op de installatiesector, maar volgens Imtech-topman R. van der Bruggen staat het vizier niet gericht op de technisch dienstverlener uit Gouda. “Na de enquête is er een gesprekje geweest met de NMa. Sindsdien hebben we nooit […]

Tegen Imtech loopt geen onderzoek van de mededingingsautoriteit NMa. De kartelwaakhond stortte zich na de parlementaire enquête bouwnijverheid ook op de installatiesector, maar volgens Imtech-topman R. van der Bruggen staat het vizier niet gericht op de technisch dienstverlener uit Gouda.

“Na de enquête is er een gesprekje geweest met de NMa. Sindsdien hebben we nooit meer iets van ze gehoord. Er zijn ook geen invallen geweest”, aldus de bestuursvoorzitter.

Imtech is inmiddels wel een diepgravend intern onderzoek gestart naar mogelijke betrokkenheid van het concern bij illegale prijsafspraken. Van der Bruggen zegt daartoe te zijn overgegaan nadat kranten hadden gemeld dat Imtech voorkomt in een opgedoken schaduwboekhouding van concurrent TBI. “Na de enquête zagen we nog geen reden om het bedrijf door te lichten. De toespelingen waren nog te vaag. Nu zijn de geruchten sterker en wil ik weten wat er aan de hand is”, aldus Van der Bruggen. De uitkomsten van het interne onderzoek zullen worden overhandigd aan de NMa.

Van der Bruggen stapte twee weken terug uit de Regieraad Bouw vanwege de mogelijke betrokkenheid bij bouwfraude. Volgens de topman is hij niet gedwongen door minister Brinkhorst. “Het is mijn eigen besluit geweest. De Regieraad moet snel nieuwe spelregels maken voor de bouw. Een discussie over de samenstelling vertraagt dat alleen maar.”

Reageer op dit artikel