nieuws

IHC Caland blaast veiling van werf af

bouwbreed Premium

schiedam – IHC Caland heeft de veiling van de inventaris en het terrein van de scheepswerf Van der Giessen-de Noord in Krimpen aan den IJssel afgeblazen. Het maritiemeconcern wil pas maandag bij de bekendmaking van de jaarcijfers de reden daarvoor geven. Veilingbedrijf Troostwijk schatte vrijdag de waarde van de te veilen spullen bij de IHC-dochter […]

schiedam – IHC Caland heeft de veiling van de inventaris en het terrein van de scheepswerf Van der Giessen-de Noord in Krimpen aan den IJssel afgeblazen. Het maritiemeconcern wil pas maandag bij de bekendmaking van de jaarcijfers de reden daarvoor geven. Veilingbedrijf Troostwijk schatte vrijdag de waarde van de te veilen spullen bij de IHC-dochter op vele miljoenen. “Meer mogen we niet zeggen. Het is beursgevoelige informatie”, aldus woordvoerder W. Dieker. Hij wilde niet zeggen of IHC Caland een koper heeft gevonden.

IHC Caland heeft deze laatste grote scheepswerf vorig jaar gesloten. In januari kondigde het bedrijf nog aan voor de sluiting een voorziening te nemen van 45 miljoen dollar. Dat bedrag drukt de verwachte winst over 2003 naar 46 miljoen dollar. Een beursanalist leek het daarom vanzelfsprekend dat IHC nog voor publicatie van de jaarcijfers bekendmaakt of en voor welk bedrag de nettowinst door het afgelasten van de veiling moet worden bijgesteld.

Reageer op dit artikel