nieuws

Ierland investeert 3,5 miljard in vervoer

bouwbreed

dublin – De Ierse regering investeert de komende vijf jaar minstens 3,5 miljard euro in het openbaar vervoer. Het meeste geld gaat naar verbetering van het railvervoer. Al eerder heeft minister van transport Seamus Brennan aangekondigd in dezelfde periode 7 miljard uit te trekken voor de wegenbouw. Een belangrijk deel van het nieuwe budget is […]

dublin – De Ierse regering investeert de komende vijf jaar minstens 3,5 miljard euro in het openbaar vervoer. Het meeste geld gaat naar verbetering van het railvervoer. Al eerder heeft minister van transport Seamus Brennan aangekondigd in dezelfde periode 7 miljard uit te trekken voor de wegenbouw.

Een belangrijk deel van het nieuwe budget is bestemd voor de aanleg van een metro tussen het vliegveld van Dublin en het centrum van die stad. De regering wil hiervoor 2 miljard euro uittrekken. De rest van het geld moet komen van private investeerders, die de metro vervolgens ook mogen exploiteren. Verder wordt de bestaande DART, de stadstrein naar verschillende delen van Groot-Dublin, gemoderniseerd en verder uitgebreid. Minister Brennan kwam met de plannen bij de opening van het belangrijkste spoorwegstation in Dublin, Heuston, dat de afgelopen jaren voor 117 miljoen euro is opgeknapt.

Reageer op dit artikel