nieuws

Humicap meet water in hydraulische olie

bouwbreed

helsinki – De Humicap MM70 van Vaisala meet vocht in onder meer hydraulische olie. De handmeter van de Finse fabrikant bepaalt aan de hand van het aantal watermoleculen en de temperatuur of er water in de olie kan ontstaan. Water laat de metalen delen van een hydraulische installatie roesten wat vaak weer de oorzaak is […]

helsinki – De Humicap MM70 van Vaisala meet vocht in onder meer hydraulische olie. De handmeter van de Finse fabrikant bepaalt aan de hand van het aantal watermoleculen en de temperatuur of er water in de olie kan ontstaan.

Water laat de metalen delen van een hydraulische installatie roesten wat vaak weer de oorzaak is van nog meer schade. De MM70 meet via een menu en slaat de gegevens op in het geheugen.

De metingen worden via het extra aan te schaffen programma M170 Link Windows in een pc geladen.

Vaisala adviseert de meter jaarlijks opnieuw te calibreren. De fabrikant noemt de MM70 ook geschikt om watervorming te meten in smeersystemen.

Reageer op dit artikel