nieuws

Hulst scoort vijfje bij VROM-Inspectie

bouwbreed

den haag – De Zeeuwse gemeente Hulst heeft flinke achterstanden bij het uitvoeren van milieutaken, het vernieuwen van bestemmingsplannen en de afgifte van vergunningen. Dit blijkt uit een onderzoek van de VROM-Inspectie, die vindt dat Hulst over het algemeen redelijk functioneert op de terreinen wonen, ruimte en milieu. De zaken die niet deugen, worden door […]

den haag – De Zeeuwse gemeente Hulst heeft flinke achterstanden bij het uitvoeren van milieutaken, het vernieuwen van bestemmingsplannen en de afgifte van vergunningen. Dit blijkt uit een onderzoek van de VROM-Inspectie, die vindt dat Hulst over het algemeen redelijk functioneert op de terreinen wonen, ruimte en milieu.

De zaken die niet deugen, worden door de gemeente met voortvarendheid opgepakt, meent de VROM-Inspectie.

Een voldoende voor eenzelfde onderzoek haalt de Friese gemeente Gaasterlân-Sleat. De VROM-Inspectie concludeert onder meer dat de uitvoering van de handhaving van milieuvergunningen beter kan.

De VROM-Inspectie Zuid is onlangs begonnen aan een nieuwe reeks gemeente onderzoeken. Momenteel worden twaalf gemeenten in Noord-Brabant en Limburg doorgelicht, waaronder Eindhoven, Helmond, Brunssum en Sittard-Geleen. Voor Eindhoven is het onderzoek belangrijk, omdat de gemeente sinds 2001 onder verscherpt toezicht van VROM staat.

Reageer op dit artikel