nieuws

Herstelwerkzaamheden dijk Julianakanaal uitgesteld

bouwbreed

stein – De herstelwerkzaamheden aan de afgeschoven dijk langs het Julianakanaal in het Limburgse Stein zijn uitgesteld, omdat Rijkswaterstaat de kosten nauwkeuriger wil bekijken.

Waterbouwkundig aannemer Conetra van Van den Biggelaar Groep zou gisteren beginnen met het slaan van een 70 meter lange stalen damwand in het kanaal. Als de wand er eenmaal staat, kan een deel van de dijk worden drooggelegd en uitgegraven. Zo kan een grondige inspectie van de dijk plaatsvinden en de lekkende waterleiding worden gerepareerd. Maar of het doorgaat is de vraag. Woordvoerder K. Wu van Rijkswaterstaat: “We zijn ons aan het beraden of we met het slaan van een damwand op de goede weg zijn. Het is een dure grap.” Met de reparatie zijn honderdduizenden euro�s gemoeid.

Rijkswaterstaat onderzoekt andere mogelijkheden. Zo kunnen de big bags, die de dijk stabiel houden, worden aangevuld met zand en klei. “Een relatief makkelijke en goedkope operatie om het dijklichaam te repareren”, aldus Wu. Hij benadrukt dat Rijkswaterstaat nog geen definitief besluit heeft genomen. Wel zegt hij dat de dijk eind april in oude staat moet zijn.

Waterleidingmaatschappij Limburg heeft inmiddels met een camera een inspectie uitgevoerd in de lekkende waterleiding. De plek van het lek is gelokaliseerd onder de kruin van de dijk.

Reageer op dit artikel