nieuws

HCS-grit reinigt roestvast staal

bouwbreed

dordrecht – Straaltechniek International ontwikkelde HCS grit (High Chroom Staal) voor toepassingen die een ijzervrij straalmiddel vergen. Het grit van de Dordtse leverancier is ook geschikt voor verzinkte materialen en roestvaststalen delen. HCS-grit komt in een korrelgrootte van 0,05 tot 3 millimeter. Het middel heeft een warmtebehandeling ondergaan, is kantig van vorm en daardoor overal […]

dordrecht – Straaltechniek International ontwikkelde HCS grit (High Chroom Staal) voor toepassingen die een ijzervrij straalmiddel vergen. Het grit van de Dordtse leverancier is ook geschikt voor verzinkte materialen en roestvaststalen delen. HCS-grit komt in een korrelgrootte van 0,05 tot 3 millimeter. Het middel heeft een warmtebehandeling ondergaan, is kantig van vorm en daardoor overal inzetbaar.

Tijdens het straalproces ontstaat volgens de leverancier er zo weinig stof dat de stofafzuiging minimaal gehalveerd mag worden. Stralers blijven beter zicht houden, het straalwerk verloopt sneller en afkeur komt minder vaak voor. Vergeleken met korund wordt zo�n 75 procent op straalmateriaal bespaard. De arbeidsomstandigheden zijn beter en er is minder slijtage aan slangen, straalpijpen en ketelonderdelen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels