nieuws

Hardere aanpak voor milieucriminaliteit

bouwbreed

den haag – Minister Donner (Justitie) gaat milieucriminaliteit, zoals illegaal storten en tegen de regels afvoeren van bouw- en sloopafval, harder aanpakken. Illegale handelingen met afval zijn steeds meer een bron van milieucriminaliteit, maar bij (stort)bedrijven en infrastructurele projecten komen ook nog steeds veel overtredingen voor. Uit een onderzoek van het bureau DHV is gebleken […]

den haag – Minister Donner (Justitie) gaat milieucriminaliteit, zoals illegaal storten en tegen de regels afvoeren van bouw- en sloopafval, harder aanpakken. Illegale handelingen met afval zijn steeds meer een bron van milieucriminaliteit, maar bij (stort)bedrijven en infrastructurele projecten komen ook nog steeds veel overtredingen voor.

Uit een onderzoek van het bureau DHV is gebleken dat bij justitie te weinig aandacht is voor milieucriminaliteit. Minister Donner erkent dat en heeft daarom in overleg met onder andere VROM maatregelen genomen. Alle regiokorpsen vormen per 1 januari 2005 een milieuteam met minimaal 250 voltijdsbanen.

Daarbij komen zes interregionale milieuteams met in totaal 120 voltijdsbanen. De bovenregionale teams richten zich meer op de zware milieucriminaliteit. Bij het openbaar ministerie gaan ongeveer honderd werknemers de opsporing en vervolging van milieucriminaliteit van deze teams leiden.

Jaarlijks worden in Nederland gemiddeld zestig tot zeventig grote milieuzaken opgespoord en vervolgd.

Reageer op dit artikel