nieuws

Grootscheepse sanering in Almelo

bouwbreed

almelo – Een fabrieksterrein bij het centrum van Almelo wordt gedurende zeven jaar gesaneerd. De kosten worden geraamd op 4,5 miljoen euro. De sanering is noodzakelijk voor de aanleg van een noordelijke invalsweg voor Almelo. Het Rijk zal het grootste deel van de sanering betalen. De sanering zal de aanleg van de zogeheten Noordalle niet […]

almelo – Een fabrieksterrein bij het centrum van Almelo wordt gedurende zeven jaar gesaneerd. De kosten worden geraamd op 4,5 miljoen euro. De sanering is noodzakelijk voor de aanleg van een noordelijke invalsweg voor Almelo. Het Rijk zal het grootste deel van de sanering betalen. De sanering zal de aanleg van de zogeheten Noordalle niet in de weg staan. De sanering wordt in fasen aangepakt. Voor het eerste gedeelte is een miljoen euro uitgetrokken. Daarbij gaat het om bijna een hectare grondverontreiniging en een verontreiniging van het grondwater over een halve kilometer lengte. Volgens een woordvoerder van de gemeente is in totaal circa 12 hectare grond verontreinigd met per en tri. Het grondwater wordt gereinigd via onder meer de in-situ methode.

De vervuiling is veroorzaakt door een toenmalige industriële wasserij.

Reageer op dit artikel