nieuws

Eerste stap in plan Deventer gezet

bouwbreed Premium

deventer – Deventer kiest het Grote Kerkhof als locatie voor de nieuwe openbare bibliotheek en de huisvesting van een deel van haar ambtenaren. Voor de overige ambtenaren komt er nog een kantoor elders in de stad.

De totale nieuwbouw omvat 24.000 vierkante meter bieb en kantoor en gaat ongeveer 60 miljoen euro kosten.

Het plan is het bestaande stadskantoor aan het Burseplein te gerenoveren en aan te sluiten de nieuwbouw aan het Grote Kerkhof. Het gevolg hiervan is een groot informatiecentrum waarin ook de gemeentelijke loketten zijn gevestigd.

Momenteel werken de Deventer ambtenaren nog verspreid over ruim twintig vestigingen, wat volgens de gemeente zelf ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening die de gemeente nastreeft. Met het plan voor de nieuwbouwlocatie is de eerste grote stap van een grotere visie voor het zuidelijk deel van de binnenstad gezet.

In de visie voor dit deel van het centrum komen ook andere herinrichtingsplannen voor: de sloop van het voormalig politiebureau om plaats te maken voor woningen; een cultuurinstelling en/of woningen op een eigen parkeergarage op de plek van een voormalig schoolgebouw; een nieuw binnenstedelijk woongebied met aanvullende functies als museum, hotel en kleinschalige kantoren; woningen rond het tweede deel van het nieuwe stadskantoor en enkele verkeersingrepen.

Reageer op dit artikel