nieuws

ECB houdt rente op 2 procent

bouwbreed Premium

frankfurt – De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zich donderdag niets aangetrokken van de oproep van Duitsland en Frankrijk om de rente te verlagen. Het ECB-bestuur besloot tijdens zijn tweewekelijkse vergadering het belangrijkste rentetarief in de eurozone, de herfinancieringsrente, op 2 procent te houden. Analisten hadden ook geen rekening gehouden met een wijziging van het […]

frankfurt – De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zich donderdag niets aangetrokken van de oproep van Duitsland en Frankrijk om de rente te verlagen. Het ECB-bestuur besloot tijdens zijn tweewekelijkse vergadering het belangrijkste rentetarief in de eurozone, de herfinancieringsrente, op 2 procent te houden. Analisten hadden ook geen rekening gehouden met een wijziging van het rentebeleid. Bestuursleden van de ECB hebben de afgelopen tijd herhaaldelijk laten weten tevreden te zijn over het huidige renteniveau. De regeringen in Duitsland en Frankrijk willen een lagere rente om de klappen van de dure euro op te vangen. De ECB hanteert al sinds juni dezelfde rentetarieven. In de periode erna is de euro sterk in koers gestegen, vooral als gevolg van een wegkwijnend vertrouwen in de dollar.

Reageer op dit artikel