nieuws

Dyka verbetert leidingbekleding

bouwbreed

steenwijk – Afvoerleidingen kunnen niet zonder een afdoende akoestische isolatie, vindt Dyka. Samen met fabrikant Jacosol uit Wieringerwerf ontwikkelde de leverancier uit Steenwijk het bekledingsmateriaal Dykasol akoestisch 2004. In de nieuwe Dykasol-producten zit geen bladlood meer wat volgens de leverancier de montage vergemakkelijkt. De buitenlaag van het isolatiemateriaal is gemaakt uit PVC en verzwaard met bariumsulfaat. […]

steenwijk – Afvoerleidingen kunnen niet zonder een afdoende akoestische isolatie, vindt Dyka. Samen met fabrikant Jacosol uit Wieringerwerf ontwikkelde de leverancier uit Steenwijk het bekledingsmateriaal Dykasol akoestisch 2004. In de nieuwe Dykasol-producten zit geen bladlood meer wat volgens de leverancier de montage vergemakkelijkt. De buitenlaag van het isolatiemateriaal is gemaakt uit PVC en verzwaard met bariumsulfaat. Daarnaast zijn de Dykasol-artikelen vlamdovend volgens klasse FMVSS 302. Het akoestisch laboratorium van Peutz & Associés stelde in een gestandaardiseerde testopstelling een geluidsreductie van gemiddeld 22 decibel vast. Dyka en Jacosol brengen binnenkort speciale isolatie voor bochten van 90 graden op de markt. Deze noviteit vereenvoudigt het isoleren van leidingen nog meer.

Reageer op dit artikel