nieuws

Dieven stelen roestvaststalen reling

bouwbreed

doesburg – De IJsselkade in Doesburg moet het voorlopig zonder roestvaststalen reling stellen. Dieven stripten de betonnen kade over een lengte van 170 meter. De schade wordt geschat op 70.000 euro.

De gemeente Doesburg en het Waterschap Rijn en IJssel zijn samen eigenaar van de IJsselkade, die in 2001 werd bekroond met de Betonprijs. Het waterschap vindt dat het aanzien van de kade is geschaad. Het motief van de daders is nog niets bekend. Wel is zeker dat ze in twee etappes te werk gingen. Een deel van de zeventig ankerpalen is losgeschroefd, een ander deel is vermoedelijk met een slijptol losgezaagd.

De diefstal is volgens het Waterschap te wijten aan een gebrek aan sociale controle. Aan de kade verrijzen appartementen, maar die zijn nog niet klaar.

Het Waterschap Rijn en IJssel overweegt geen andere verankeringsmethode, maar wacht met het plaatsen van een nieuwe reling tot de woningen zijn opgeleverd. De reling was niet verzekerd tegen diefstal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels