nieuws

Deventer presenteert plan voor woonwijk Spikvoorde

bouwbreed

deventer – De inrichtingsplannen voor woonwijk Spikvoorde, het eerstvolgende te vullen plangebied van de Deventer nieuwbouwwijk De Vijfhoek, zijn klaar. Gisteren presenteerde de gemeente de ideeën aan omwonenden.

De woonwijk, die negenhonderzeventig woningen krijgt, zal globaal worden opgedeeld in drie deelgebieden.

Het eerste deel, dat tegen eerder gebouwde wijkdelen aan komt, krijgt de naam De Oversteek en sluit qua bebouwing aan op wat er al staat in het aanliggende wijkdeel. Hier verrijzen de meeste van de 970 nieuwe woningen.

Het middelste deel wordt ingesloten door twee groenzones die de wijk doorkruisen en heet daarom Het Eiland. Aan de rand van dit deel, centraal gelegen in het totale plangebied, komen de meeste voorzieningen.

De derde buurt heet Crödderenk. Vrijstaande woningen komen hier in groepjes bij elkaar te liggen als waren het de afzonderlijke onderdelen van een boerderij met diverse gebouwen rondom een erf. Ook komen er rijtjeswoningen zonder tuin, maar met terrassen op het hoogste gedeelte te liggen.

In de twee groenzones is ruimte voor drie �bijzondere bebouwingselementen�, zoals bijvoorbeeld uitzonderlijk vormgegeven woningen. De maximale bouwhoogte in het plan wordt tien meter, met uitzondering van twee appartementencomplexen van 18 en 24 meter hoogte in het centrum van de wijk. In het 18 meter hoge appartementengebouw is ook ruimte voor voorzieningen zoals een kinderdagverblijf.

Reageer op dit artikel