nieuws

Corio laat panden komende jaren flink opknappen

bouwbreed

utrecht – Corio gaat de komende jaren zijn kantoren grondig opknappen. Dat laat de vastgoedbelegger bij de presentatie van de jaarcijfers weten. Het renovatieprogramma moet de panden zo aantrekkelijk mogelijk maken voor het moment dat er weer belangstelling is voor kantoorgebouwen.

De Europese investeerder in kantoren en winkelpanden verwacht dat in Nederland pas in 2008 de huidige slechte situatie verbetert. Het totale investeringsbudget voor de komende vijf jaar van Corio bedraagt op dit moment 569 miljoen euro. Corio laat weten dat de slechte markt het voorlopig niet aantrekkelijk maakt om nieuwe kantoorpanden aan te kopen.

De vastgoedbelegger is met een nettowinst van 177,9 miljoen euro tevreden over het afgelopen jaar. Het nettoresultaat viel met dat bedrag 7,4 procent hoger uit dan een jaar eerder. Voor 2004 rekent Corio op een nettowinst van 185 miljoen euro. De huuropbrengsten stegen in vergelijking met 2002 met 5,4 procent naar 253,4 miljoen euro. De lichte daling van de bezettingsgraad van de vastgoedportefeuille naar 94,9 procent hangt samen met de leegstand van twee kantoren in Parijs.

Er is voor in totaal 113 miljoen euro ge�nvesteerd in nieuwe beleggingen. Corio kocht in 2003 voor 14 miljoen euro een winkelcentrum in Groningen aan. Daarnaast investeerde de Utrechtse belegger in het Italiaanse Senigallia. Daar is voor 23,4 miljoen euro het winkelcentrum “Il Maestrale” ingelijfd. Begin dit jaar is in Spanje het laatste kantoor verkocht voor een bedrag van 52,1 miljoen euro. De waarde van de gehele portefeuille steeg in 2003 naar 3,8 miljard euro. Het geld zit voor bijna driekwart in winkelcentra.

Reageer op dit artikel