nieuws

Bovenleiding voortaan bouwvergunningsvrij

bouwbreed Premium

den haag – De aanleg van de bovenleiding van de Betuweroute vergt geen bouwvergunning meer. De ministerraad heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde dat een bouwvergunning voor de bovenleiding bij Duiven op basis van de regelgeving van toen een bouwvergunning nodig is voor de draagportalen […]

den haag – De aanleg van de bovenleiding van de Betuweroute vergt geen bouwvergunning meer. De ministerraad heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State.

Die bepaalde dat een bouwvergunning voor de bovenleiding bij Duiven op basis van de regelgeving van toen een bouwvergunning nodig is voor de draagportalen en de bovenleidingen. Als deze uitspraak bevestigd zou worden in een bodemprocedure, zouden alle bestaande en nog te bouwen portalen en bovenleidingen van spoorwegen vergunningsplichtig worden, terwijl de wetgever dit niet heeft bedoeld.

Minister Dekker heeft de regels nu zo aangepast dat het niet meer nodig is. Zij stuurt het voorstel nu voor advies naar de Raad van State.

Reageer op dit artikel