nieuws

Bouw zwembad kan zes ton goedkoper

bouwbreed Premium

veenendaal – De bouw van het nieuwe Valleibad in Veenendaal kan zes ton goedkoper dan de gemeente aanvankelijk had uitgekiend. Het voordeel is een gevolg van de Europese aanbesteding, waarbij de gemeente te maken kreeg met een �hongerige� bouwwereld. Nadeel is dat het project door de Europese aanbesteding vertraging heeft opgelopen, vanwege de lange termijnen […]

veenendaal – De bouw van het nieuwe Valleibad in Veenendaal kan zes ton goedkoper dan de gemeente aanvankelijk had uitgekiend. Het voordeel is een gevolg van de Europese aanbesteding, waarbij de gemeente te maken kreeg met een �hongerige� bouwwereld.

Nadeel is dat het project door de Europese aanbesteding vertraging heeft opgelopen, vanwege de lange termijnen in de procedure.

Vervuilde grond onder het nieuw te bouwen zwembad maakte het project van meet af aan duurder. Diep in de grond werd een damwand rond de bouwput aangelegd, om vervuiling van het grondwater te voorkomen.

Bedoeling is dat het zwembad gedurende de bouw open blijft. Medio 2005 moeten de eerste baden klaar zijn. Een jaar later volgt de oplevering van de tweede fase.

Van Wijnen Oost uit Arnhem is de contractpartner van de gemeente Veenendaal voor de bouw van het bad. Die heeft het project uitbesteed aan dochteronderneming Obdeijn uit Deventer.

Reageer op dit artikel