nieuws

Bouw dient in vroeg stadium al mee te denken

bouwbreed

amsterdam – Een bouwbedrijfsleven dat in een vroeg stadium meedenkt over herstructureringsplannen. Dat is een vurige wens van minister De Graaf. Een wens die hij naar voren bracht op het Sigma-congres dat deze week werd gehouden in Amsterdam.

“De dertig steden hebben u als marktpartij hard nodig voor het halen van hun ambities”, moedigde hij zijn gehoor aan.

Een geslaagd bestaand voorbeeld vond hij het OPS (Ondernemersplatform Stedelijke Vernieuwing). “Deelnemers zoals Corio, Bouwfonds, Grontmij, Vesteda, Woonzorg Nederland en Randstad denken in een vroeg stadium mee.”

Bij het opstellen van de benodigde structuurvisies voeren verschillende gemeenten ook al zelf marktconsultaties uit, wist hij. Dat dit werkt, had hij onder meer gezien in Breda, Den Bosch en Amersfoort.

De Graaf zag verder een rol voor bedrijven bij de integratie van fysieke en sociale maatregelen. Die schiet in zijn ogen tekort, zowel bij het Rijk als op lokaal niveau. “U kunt de sociale sector ondersteunen met uw kennis en ervaring.”

Hij bepleitte “een nieuw alliantie: een samenwerking tussen bestuurders en bouwers, ontwikkelaars en opknappers, doeners en denkers”. Geheel in de geest van het congres, dat aan dit thema was gewijd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels