nieuws

Bewoonster verzakte woning vlucht in hotel

bouwbreed Premium

LEEUWARDEN – De bewoonster van een pand in Leeuwarden heeft haar intrek genomen in een hotel. De reden hiervoor is dat er sprake is van verzakking van haar woning wat mogelijk wordt veroorzaakt door de naastgelegen nieuwbouw. Aannemer Verenigde Bedrijven Noppert uit Heerenveen laat de zaak onderzoeken. Volgens B. Bijma, directeur van Noppert, was er […]

LEEUWARDEN – De bewoonster van een pand in Leeuwarden heeft haar intrek genomen in een hotel. De reden hiervoor is dat er sprake is van verzakking van haar woning wat mogelijk wordt veroorzaakt door de naastgelegen nieuwbouw. Aannemer Verenigde Bedrijven Noppert uit Heerenveen laat de zaak onderzoeken.

Volgens B. Bijma, directeur van Noppert, was er al een scheur voordat de naastgelegen nieuwbouw van start ging. “Voorafgaand aan de sloop- en saneringswerkzaamheden heeft een expertisebureau de omgeving digitaal geregistreerd. Onze verzekeringsmaatschappij vergelijkt momenteel de oorspronkelijke en huidige situatie.”

Volgens Bijma heeft de bewoonster van de verzakte woning uit paniek haar toevlucht genomen in een hotel. “Naar onze mening was daar geen aanleiding toe. We hebben onmiddellijk preventieve maatregelen genomen door de woning te stutten en zijn ook niet van plan de hotelkosten van de bewoonster al op voorhand te betalen.”

Reageer op dit artikel