nieuws

Betonnen schuiven in stormvloedkering

bouwbreed

bunnik – Conserveren van de stalen schuiven in de stormvloedkering Oosterschelde is een kostbare grap. Concurrerend alternatief zou kunnen zijn om de schuiven te vervangen door exemplaren van zeer-hogesterktebeton. De toepassing van hogesterktebeton (hsb) heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Zodanig, dat inmiddels serieus wordt gekeken of de schuiven van de stormvloedkering zijn […]

bunnik – Conserveren van de stalen schuiven in de stormvloedkering Oosterschelde is een kostbare grap. Concurrerend alternatief zou kunnen zijn om de schuiven te vervangen door exemplaren van zeer-hogesterktebeton.

De toepassing van hogesterktebeton (hsb) heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Zodanig, dat inmiddels serieus wordt gekeken of de schuiven van de stormvloedkering zijn uit te voeren in gewapend en voorgespannen beton B105 en B130, aldus F. Bockhoudt van de Bouwdienst Rijkswaterstaat.

Op 18 maart, tijdens het seminar �Beton en water� van de Vereniging Adviseurs Beton Onderhoud en Reparatie (Vabor), gaat Bockhoudt nader in op het ontwerp voor de schuiven.

Tijdens de middagbijeenkomst wordt ook gesproken over lekkende parkeergarages, duurzame betonconstructies aan zee, betonreparatie op vochtige ondergronden en de gevreesde combinatie van een hechtende coating en waterdampdruk.

Het secretariaat van de Vabor is gevestigd in Culemborg.

Reageer op dit artikel