nieuws

Arcomet en Faun samen

bouwbreed Premium

den haag – Helemaal nieuw is de AF38 van Arcomet, gebouwd in samenwerking met Tadano-Faun, niet. Want was het prototype niet enkele maanden geleden in Kortrijk te zien? In elk geval is de mobiele kraan nu zo ver doorontwikkeld, dat de weg naar Europa kan worden genomen. Het doel van de samenwerking is een compacte […]

den haag – Helemaal nieuw is de AF38 van Arcomet, gebouwd in samenwerking met Tadano-Faun, niet. Want was het prototype niet enkele maanden geleden in Kortrijk te zien? In elk geval is de mobiele kraan nu zo ver doorontwikkeld, dat de weg naar Europa kan worden genomen.

Het doel van de samenwerking is een compacte drie-asser te bouwen met een maximum aan reikwijdte en capaciteit. Het resultaat is een robuust voertuig met een dieselmotor van Mercedes, aandrijving van ZF en assen van Kessler in een 6x6x4-combinatie.

De kraan (van Arcomet) heeft een giek van 38 meter en beweegbare jib van vijf meter. Het hijsvermogen is 1800 kilo op de maximale vlucht. Maximaal is het hijsvermogen zes ton. De haakhoogte is 23 meter. De AF38 is uitgerust met een beweegbare cabine, die rondom goed zicht levert. De machine kan optioneel radiografisch worden bediend.

Reageer op dit artikel