nieuws

Akzo Nobel verkoopt lijmtak aan Sika

bouwbreed

arnhem – Akzo Nobel stapt uit de productie van bouwlijmen. Het chemieconcern uit Arnhem verkoopt zijn activiteiten op dit gebied aan de Sika Groep. Het bedrijfsonderdeel dat verkocht wordt is in het Deense Fredensborg gevestigd en maakt deel uit van de Akzo-dochter Casco. De producent van lijmsystemen voor bijvoorbeeld gevelplaten en de bouw van windturbines […]

arnhem – Akzo Nobel stapt uit de productie van bouwlijmen. Het chemieconcern uit Arnhem verkoopt zijn activiteiten op dit gebied aan de Sika Groep. Het bedrijfsonderdeel dat verkocht wordt is in het Deense Fredensborg gevestigd en maakt deel uit van de Akzo-dochter Casco. De producent van lijmsystemen voor bijvoorbeeld gevelplaten en de bouw van windturbines is goed voor een omzet van 17 miljoen euro en is in heel Europa actief.

Volgens bestuurder Rudy van der Meer van Akzo Nobel heeft de productie van lijmen weinig raakvlakken met Akzo Nobel Coatings, waaronder de af te stoten onderneming valt. Daarnaast zou lijmproductie niet meer binnen de strategie van de Nederlanders passen. “Wij hebben daarom besloten een eigenaar te zoeken die duidelijk streeft naar uitbreiding van deze activiteiten”, licht Van der Meer de beslissing toe.

De Sika Groep, die de Deense lijmproducent van Akzo Nobel overneemt, is een van �s werelds grootste producenten van lijmen die voornamelijk gebruikt worden in de bouw en de industrie. Het concern is in 1910 in Zürch opgericht en heeft een notering op de Zwitserse aandelenmarkt. De Sika Groep is wereldwijd actief in zestig verschillende landen.

Reageer op dit artikel