nieuws

a Luchtvaart eist stem in aanpak geluidsisolatie

bouwbreed

den haag – Dat er iets moet veranderen aan de organisatie van het geluidsisolatieproject rond Schiphol staat vast voor de luchtvaartbedrijven. Maar of het nodig is het aan de sector over te dragen, is nog niet gezegd, reageert KLM-woordvoerder B. Koster op de suggestie van het Genootschap Grote Projecten woensdag in het tv-programma Nova.

Hij trekt hiermee vooralsnog één lijn met het ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat een onderzoek afwacht van de Algemene Rekenkamer dat medio dit jaar gereed moet zijn. Op verzoek van staatssecretaris M. Schultz Van Haegen van Verkeer en Waterstaat onderzoekt de Rekenkamer de problemen bij de organisatie en uitvoering van het werk.

De luchtvaartbedrijven voelen er niets voor op te draaien voor de uit de pan rijzende kosten van de isolatie van woningen tegen vliegtuiglawaai. “Wij zijn het eens met het principe dat de vervuiler betaalt, maar vinden dat de onverklaarbare budgetoverschrijding niet op de sector mag worden afgewenteld”, aldus Koster.

In december vorig jaar dreigden Schiphol en de KLM al met een gang naar de rechter over de meerkosten. Die worden geweten aan de prijsafspraken met aannemers en wanbeleid door opdrachtgever Progris, de projectorganisatie.

Woordvoerder W. Elissen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat geeft aan dat het Rekenkamerrapport de basis zal worden voor de verdere politieke discussie over het project. Koster waarschuwt vast: “Wij willen in elk geval enige invloed op de aansturing.”

Reageer op dit artikel