nieuws

Woningbouwcorporatie Vesteda boekt winst

bouwbreed

maastricht – Vesteda heeft vorig jaar op een vermogen van 2,9 miljard euro een winst geboekt van 333 miljoen. De portefeuille van de specialist in de duurdere huur bestond bij de jaarwisseling uit ruim 33.000 woningen met een gezamenlijke waarde van meer dan 4 miljard euro. Met de eind 2001 opgerichte vennootschap Vesteda Project verwerft […]

maastricht – Vesteda heeft vorig jaar op een vermogen van 2,9 miljard euro een winst geboekt van 333 miljoen.

De portefeuille van de specialist in de duurdere huur bestond bij de jaarwisseling uit ruim 33.000 woningen met een gezamenlijke waarde van meer dan 4 miljard euro.

Met de eind 2001 opgerichte vennootschap Vesteda Project verwerft en ontwikkelt de beleggingsmaatschappij projecten op goede binnenstedelijke locaties. In de pijplijn zitten tienduizend woningen. Afgelopen jaar werden vierhonderdvijftig woningen opgeleverd. Ultimo 2003 waren er rond de negenhonderd woningen in bouw.

De portefeuille van Vesteda concentreert zich op de Randstad en het zuiden van het land. De gebieden zijn mikpunt vanwege de grote belangstelling voor duurdere huurwoningen bij senioren en jeugdige tweeverdieners.

Reageer op dit artikel