nieuws

Winst van Lafarge daalt in moeilijke markt 9,3 procent

bouwbreed Premium

parijs – Bouwstoffenconcern Lafarge heeft zijn winst op de operationele activiteiten vorig jaar zien dalen tot 1,9 miljard euro. In 2002 schreven de Fransen nog 2,1 miljard euro bij in de boeken. De omzet daalde vorig jaar met 6,5 procent tot 13,7 miljard euro.

Volgens topman B. Kasriel is Lafarge vorig jaar goed overeind gebleven onder lastige marktomstandigheden. De winst per aandeel steeg met 39,8 procent tot 4,92 euro. De schuldenlast van het concern verminderde met 30,9 procent tot 7,1 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Kasriel verwacht dit jaar geen grote veranderingen in de belangrijkste markten.

Als het herstel in de Verenigde Staten doorzet, profiteert Lafarge direct van de opleving in Canada en op de langere termijn ook in Azië en Europa. Op het terrein van de energiebeheersing ziet Kasriel 2004 als het jaar waarin de puntjes op de i gezet moeten worden.

Reageer op dit artikel