nieuws

Uitzendconcern Adecco wil van bouwvakkers af

bouwbreed Premium

utrecht – Uitzendconcern Adecco stopt met het uitlenen van bouwvakkers. Voor de divisie Bouw wordt een koper gezocht.

Volgens een medewerker van de vestiging van Adecco Bouw in Den Bosch vinden momenteel “onderhandelingen plaats over de voorgenomen verkoop”.

De belangrijkste gegadigde zou Brouwer Personeel zijn. Een groot aantal ingeschreven bouwvakkers heeft inmiddels een brief ontvangen waarin gewag wordt gemaakt van de naderende verkoop.

Het hoofdkantoor van Adecco Nederland kan “bevestigen noch ontkennen” dat de bouwtak in de etalage staat. Tot de publicatie van de jaarcijfers geldt er bij het concern een internationaal communicatieverbod.

Adecco Bouw is met ruim vijfhonderd timmerlieden één van de grootste aanbieders van flexibel bouwpersoneel in Nederland. Voorheen werkte de uitzendorganisatie nog met de gerenommeerde namen Brouwer Personeel, Top Groep Nederland en Bouwpoint Bouw- en Timmerwerken. Anderhalf jaar geleden zijn die bedrijven allen onder de naam Adecco Bouw gebracht.

Volgens marktkenners heeft Adecco Bouw vervolgens “te weinig voet aan de grond gekregen”. Bovendien zou affiniteit met de bouwsector ontbreken. Net als alle detacheerders lijdt Adecco ook onder de huidige marktomstandigheden. Veel aannemers snijden momenteel in hun personeelsbestand. Inleenkrachten en tijdelijke werknemers verliezen daarbij doorgaans als eerste hun baan.

Reageer op dit artikel