nieuws

Twee miljoen voor geluidsschermen

bouwbreed

amsterdam – Het Amsterdamse college van B en W wil een krediet van ruim 2 miljoen euro beschikbaar stellen voor de plaatsing van geluidsschermen op een van de twee locaties in Zuidoost waar metro�s �s nachts staan opgesteld. Omwonenden van het eindpunt Gein ondervinden last van de generatoren van de metro�s, die bij lage temperaturen […]

amsterdam – Het Amsterdamse college van B en W wil een krediet van ruim 2 miljoen euro beschikbaar stellen voor de plaatsing van geluidsschermen op een van de twee locaties in Zuidoost waar metro�s �s nachts staan opgesteld.

Omwonenden van het eindpunt Gein ondervinden last van de generatoren van de metro�s, die bij lage temperaturen �s nachts blijven draaien. Uit onderzoek van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht blijkt dat de toegestane geluidsnormen inderdaad worden overschreden.

Het voorgestelde krediet betreft de kosten voor de voorbereiding en uitvoering van de plaatsing van de geluidsschermen. De raadscommissie Verkeer, Vervoer en Infrastructuur behandelt de kwestie op 11 februari waarop de gemeenteraad op 25 februari de uiteindelijke beslissing neemt over het wel of niet verlenen van het krediet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels