nieuws

Toiletten ontdaan van stank

bouwbreed Premium

alphen aan den rijn – De toiletten van alle basisscholen in Alphen aan den Rijn krijgen nieuwe vloeren, als de gemeenteraad hiermee instemt. De bestaande tegelvloeren worden vervangen door vlakke gietvloeren, waarin geen urine kan dringen.

Het gaat om ongeveer dertig basisscholen in Alpen aan den Rijn, die kampen met een slechte hygiëne, omdat de urine in de voegen van de betegelde vloeren blijft zitten. Na een succesvolle proef met een strakke gietvloer is een totaalplan ingediend. De kosten bedragen 181.440 euro.

Het is nog niet bekend aan wie de opdracht wordt gegund. Eén van de kanshebbers is De Kiezel Kunsttofvloeren uit Alphen aan den Rijn. Mede-eigenaar C. van Winkel verwacht dat de werkzaamheden enkele maanden in beslag nemen. Zo worden de plavuizen met diamant ruw geschuurd. Daarna komt op de vloeren een vochtscherm waarin de urineresten worden ingekapseld. Dan egaliseert het bedrijf de voegen met een schraplaag van epoxy en vervolgens komt er per vierkante meter circa 4 kilo gietvloer op. Deze vloer is strak en glad en kan worden ingespoten met een kleurtje.

Reageer op dit artikel