nieuws

Stillere autos, minder geluidsschermen

bouwbreed

den haag – Staatssecretaris Van Geel van VROM wil in Europees verband pleiten voor nieuwe, strengere normen voor autobanden. Geluidsbeperkende maatregelen aan de bron, zoals stillere auto�s en treinen, maken geluidsisolatie en -schermen minder noodzakelijk. Er zijn inmiddels autobanden op de markt zijn die 7 decibel minder geluid veroorzaken dan de huidige Europese norm voorschrijft. […]

den haag – Staatssecretaris Van Geel van VROM wil in Europees verband pleiten voor nieuwe, strengere normen voor autobanden. Geluidsbeperkende maatregelen aan de bron, zoals stillere auto�s en treinen, maken geluidsisolatie en -schermen minder noodzakelijk.

Er zijn inmiddels autobanden op de markt zijn die 7 decibel minder geluid veroorzaken dan de huidige Europese norm voorschrijft. De Europese Commissie buigt zich dit jaar over eventueel nieuwe normen.

Ook aanpassingen aan de remsystemen van treinen blijken meer effect te hebben dan geluidsschermen. Zo zijn kunststof remblokken minstens 7 decibel stiller dan de huidige gietijzeren remblokken. Met geluidsschermen wordt �slechts� een gemiddelde geluidsreductie van 3 decibel bereikt. VROM en Verkeer en Waterstaat zijn onlangs een project gestart waarbij de gietijzeren remblokken worden vervangen door kunststof exemplaren.

Reageer op dit artikel