nieuws

Stadsdeel rond beurs Milaan krijgt facelift

bouwbreed

milaan – Onder de noemer City-Life is een stedelijk project voor Milaan gepresenteerd, dat de grootste stadsvernieuwing van Italië wordt. Samen met belangrijke verzekeringsmaatschappijen heeft de voorzitter van City-Life U. Debernardi de plannen uiteengezet. Onder de hoede van internationaal bekende architecten als Arata, Isozari, Daniel Liebeskind, Zaha Hadid en Pier Paolo Maggiora komen voorstellen voor […]

milaan – Onder de noemer City-Life is een stedelijk project voor Milaan gepresenteerd, dat de grootste stadsvernieuwing van Italië wordt. Samen met belangrijke verzekeringsmaatschappijen heeft de voorzitter van City-Life U. Debernardi de plannen uiteengezet.

Onder de hoede van internationaal bekende architecten als Arata, Isozari, Daniel Liebeskind, Zaha Hadid en Pier Paolo Maggiora komen voorstellen voor een upgrading van het gehele stadsdeel rond de beurs van Milaan. In hoeverre uiteindelijk voor een symbiose van projecten wordt gekozen of voor één architectonisch voorstel, staat nog niet vast. Debernardi verwacht in elk geval dat door de combinatie de meesters uit diverse landen extra worden gestimuleerd om er iets zeer eigentijds van te maken.

De beurs in Milaan is de grootste en meest bezochte uit Italië. Na de uitbreiding van enkele jaren geleden groeit de hoeveelheid bezoekers dermate dat de infrastructuur rondom het terrein niet meer voldoet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels