nieuws

Sponsorbijeenkomst met broodje op veler verzoek

bouwbreed Premium

den haag – De installateurs hielden koffierondjes en de utiliteitsbranche sprak van een sponsorbijeenkomst. De wegenbouwers hadden geen speciale naam voor het vooroverleg om prijsafspraken vast te kunnen leggen.

Vorige week stapte opnieuw een klokkenluider bij justitie binnen met de schaduwboekhouding van Boele & Van Eesteren. Een kopie werd ingeleverd bij de Telegraaf.

Vooralsnog gaat het uiteraard alleen om vermoedens en verdachten, want de echtheid moet nog worden vastgesteld.

In tegenstelling tot de drie dossiermappen vol A3-papier van de Bos-boekhouding, gaat het nu om een stapel A4-tjes. De stukken lijken op het eerste gezicht authentiek. Er worden 90 bedrijven en 250 bouwprojecten genoemd in de utiliteitssector. In het document staan verslagen van de werkverdelingen en de bijbehorende prijsafspraken over scholen, universiteiten en kantoren.

Eén van de documenten is een uitnodiging tot vooroverleg van TBI/Voormolen aan andere bouwers. Zij werden ruim twee jaar geleden nog per brief uitgenodigd in de Nieuwe Veenmolen in Den Haag. Dat woord is zorgvuldig vermeden, maar de schrijver heeft de brief met gevoel voor humor geschreven.

“Op veler verzoek” en “terugkijkend op succesvolle bijeenkomsten” worden de deelnemende bedrijven bij elkaar getrommeld. Voorafgaand aan het overleg in de molen is er eerst een voorbereidend overleg op het kantoor van Voormolen Bouw. De brief nodigt tevens uit tot voorvooroverleg door te verwijzen naar “bilaterale voorbereidende discussies”.

Reageer op dit artikel